In opdracht van verschillende theaters (zoals Theater Rotterdam, Theater Utrecht en het DeLaMar Theater) maakt R2 Research inzichtelijk hoe (eigen) producties presteren. Met onze aanpak zijn we in staat een totaalbeeld te geven van de bezochte voorstellingen.

 

In overleg met de organisatie wordt een publieksonderzoek opgesteld. Bij bepaalde producties is er ook een tournee die het land doorgaat. Met medewerking van de deelnemende theaters wordt ook van hun bezoekers o.a. zichtbaar wie de voorstelling hebben bezocht, hoe deze wordt gewaardeerd en reden om de specifieke voorstelling te bezoeken. Alles bij elkaar levert dit een interessante vergelijking op tussen het thuis- en het uitpubliek.

Om de bezoekers in detail te profileren wordt er ook een Mosaic analyse uitgevoerd. Deze analyse kan op verschillende manieren worden bekeken. Specifiek voor cultuursegmenten maar ook basis van een andere indeling. Binnen Mosaic is het ook mogelijk om het potentieel van een segment te bekijken en op zoek te gaan naar kansrijke segmenten.

Deze hybride aanpak voor de theaters waarbij verschillende voorstellingen op een vaste wijze worden geëvalueerd maakt het mogelijk om goed resultaten te vergelijken. Hierdoor kunnen resultaten op waarde worden geschat. Dit geeft weer meer houvast om vervolgstappen te zetten op basis van de inzichten.