Voor diverse onderwijsinstellingen op mbo-, hbo- en wo-niveau voert R2 onderzoek onder instromers uit. Door een slimme timing levert het onderzoek zowel voor MarCom als voor de onderwijsteams interessante inzichten op. De nieuwe lichting studenten kan immers de voorlichting én de praktijk beoordelen.

 

Een analyse van de jaarlijkse instroomcijfers is voor marketeers vaak niet toereikend. Voor beleidsvorming zijn juist ook de achterliggende vragen van belang: waarom kiezen studenten wel/niet voor inschrijving? Welke alternatieven worden overwogen en waarom? Komen de verwachtingen (op basis van de voorlichtingskanalen) overeen met de praktijk?

 

“Het instroomonderzoek voor mbo Menso Alting bevestigde de unieke merkwaarden van deze school in Zwolle. Tegelijk maakten de uitkomsten ons duidelijk dat we die merkwaarden extern duidelijker mogen profileren. Daar zijn we actief mee aan de slag gegaan. Mooi om te zien hoeveel energie en herkenbaarheid dat bij collega’s, studenten en aankomende studenten oplevert!”

(Arnoud Gort, adviseur marketing en communicatie Landstede Groep)