Slimme evaluatie ZigZagCity

In het kader van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) is in Rotterdam ZigZagCity voor het eerst opgezet. De insteek is nieuwe plekken in Rotterdam te ontdekken onder het motto: zo zag je Rotterdam nooit! Vanuit R2 verzorgen wij een publieksonderzoek waar we op slimme wijze de inzichten gaan verzamelen.

 

Bij ZigZagCity festival worden er op verschillende plekken in Rotterdam de stad op een speciale manier onder de aandacht gebracht. Vanaf de Hofpoort (in het oude Shell gebouw) tot aan NAi is een mooie route met verrassende plekken uitgezet. Met verhalen en reizen vestigt het festival de aandacht op de geschiedenis en de toekomst van het gebied. Op verborgen plekken tonen kunstenaars en architecten wat er mogelijk is, inspelend op de karakteristieken van de omgeving.

 

De ZigZagCity organisatie heeft R2 Research gevraagd het festival onder bezoekers te evalueren. Hiervoor hebben we een combinatie van middelen ingezet om inzichten te verzamelen. Er is een vragenlijst ontwikkelt met ZigZagCity look & feel die via de ZigZagCity site wordt aangeboden. Het onderzoek wordt ook via ZigZagCity Facebook  en Twitter onder de aandacht gebracht. In de ZigZagCity Courant worden lezers ook opgeroepen hun mening te geven.

 

 

Vanuit R2 hebben verzamelen wij op twee manieren inzichten. Over de 2 weken van het festival wordt er op 7 dagen actief gerecruteerd en worden bezoekers gevraagd hun e-mail adres achter te laten. Vervolgens worden zij persoonlijk uitgenodigd voor het onderzoek. Daarnaast zijn er op 8 locaties van ZigZagCity unieke QR codes geplaatst. Bezoekers kunnen per locatie aangeven wat ze van de opstelling vinden. Met hun smartphone wordt de QR code gescand en direct verschijnt er een vraag over de locatie. Wil je ook je mening over ZigZagCity geven ga dan naar: http://www.zigzagcity.nl/nl/wat-vind-jij/ En je maakt ook nog kans op een aantal mooie give-aways !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menno Urbanus

Over de auteur: Menno Urbanus

Oprichter R2 Research | Cultuur | Sport | Cities

No Comments.

Plaats een reactie