Alcoholreclame op social bereikt nauwelijks minderjarigen

In opdracht van STIVA heeft R2 Research onderzoek uitgevoerd over de zichtbaarheid van alcoholreclame op sociale media. Uit de social media analyse blijkt dat 98,5% van marketinguitingen op Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest worden gezien door 18-plussers.

 

STIVA zorgt in Nederland voor verantwoorde alcoholreclame en alcoholconsumptie. In haar rol is STIVA ook verantwoordelijk voor de juiste feiten en cijfers rondom alcoholconsumptie en –reclame zodat hier een constructieve discussie kan plaatsvinden. STIVA heeft verschillende middelen om haar rol invulling te geven: reclames worden getoetst, reclamecode voor alcoholhoudende dranken en beoordeling van reclameklachten.

In de reclamecode voor alcoholhoudende dranken is vastgelegd dat adverteerders niet actief jongeren onder de 18 jaar mogen benaderen. Sociale media als Facebook, Twitter en Instagram worden veel door jongeren gebruikt. Vanuit STIVA bestond de behoefte om in kaart te brengen in welke mate jongeren met uitingen van adverteerders in contact komen. Met een verfijnde analyse heeft R2 Research dit voor STIVA geanalyseerd. Meer weten over de aanpak neem dan contact op met Menno Urbanus van R2.

Het volledige persbericht van STIVA is hier terug te vinden.

Menno Urbanus

Over de auteur: Menno Urbanus

Oprichter R2 Research | Cultuur | Sport | Cities

Comments are closed.